Jakuzide Duş Alınır Mı?

22-04-2023 17:45
Jakuzide Duş Alınır Mı?

Günün yorgunluğundan arınmak ve dinç bir bütünlük hali için jakuzi modelleri, birçok evde, spa ve spor merkezlerinde yerini alır. Farklı model jakuziler hidroterapi özelliklerinin yanı sıra kişiye zihinsel rahatlamada sunar. Sağlığa olumlu faydalarından dolayı çoğu kişi,

Konularını merak etmektedir. Bellavasca ailesi, birbirinden farklı bu konuları sizler için detaylandıracaktır.

1.    Jakuzide Duş Alınır mı?

Jakuzide duş alınır mı, jakuzilerde duş alınabilir. Fakat jakuzi alımlarının başlıca tercih sebebi, sağlık, masaj ve kendinizi şımartma alanı olmasıdır. Jakuzilerin özelliği, suyun tazyikli yapısını kullanarak dalgalanmanın sağlanmasıdır. Oluşan bu dalga sebebiyle, suyun vücuda temas ettiği her noktadaki rahatlamayı sizlerde deneyimleyeceksiniz.

Gün sonunda yorgunluktan dolayı tutulma ve kas problemlerinden kurtulmak istiyorsanız, bir duş ya da banyo yapmak yerine, etkili bir jakuzi seansını tercih edebilirsiniz. Gerçekleştireceğiniz bu jakuzi keyfi oluşturduğu masaj etkisiyle, bütün kas ağrılarınızı giderecektir.

Ruhsal bir denge ve kendinizi bir nebze şımartabilmek içinse, size eşlik edecek soğuk bir içecek ve seçeceğiniz dinlendirici müziklerle bu keyfi katlayabilirsiniz.

Jakuzi satın almadan önce, size özel jakuzi modelleri, kalite ve uygun fiyat seçeneklerimizle tanışmak için uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. İhtiyaç ve zevkinize hitap eden;

  • Çift kişilik jakuzi
  • Dört kişilik jakuzi
  • Kovboy jakuzi
  • Bebek jakuzi

Model kategorilerimizden birini seçebilirsiniz.

2.     Jakuzi Nasıl Doldurulur?

Jakuzi nasıl su doldurulur, jakuzilerin sağlıklı çalışabilmesi için içerisi sıcak su ile doldurulmalıdır. Emiş motorunun üzerini bir miktar aşmalıdır. Böylelikle, motorun gücü suyu işlevli bir hale getirebilir. Motorların çalışır hale getirilmesiyle, jet diye adlandırdığımız noktalardan hava ve basınçlı su kabarcıkları çıkacaktır.

Seçilen jakuzi model özelliğine göre, termostatı olan jakuzilerde vardır. Bu modellerde, su sıcaklığı manuel olarak belirlenip, sabit bir derecede sabit tutulabilir. Jakuziler çalıştırıldığında kişiler vücutlarında etkili bir masaj hisseder. Bu da sizlerde eşsiz bir keyif yaşatır. Jakuzi fiyatları

Jakuzilerin motoru basınçlı su ve hava karışımını püskürterek küvet içine yayar. Vücudunuza uyguladığı farklı basınçlar sayesinde arınma ve rahatlama olanağı sunar.

2.1.                  Jakuzi Suyuna Ne Konur?

Jakuzi suyuna ne konur, jakuzi kullanımında tuzlar, özel üretim banyo bombaları ve köpüklerden faydalanabilirsiniz. Bu sizlerin duyularınızı harekete geçirirken, jakuzi keyfinizi de en üst noktaya çıkaracaktır. Fakat jakuzi kullanımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır.

Bunların bazılarını şu şekilde ifade edebiliriz;

  • Jakuzi motorunun sağlıklı çalışabilmesi için emiş süzgecinin üzerini 2-3 cm geçecek kadar sıcak su ile doldurulmalıdır.
  • Jakuzideki jetlerden püskürtme sağlandığından üzerleri kapatılmamalıdır.
  • Bakımları düzenli ve uzmanlar tarafından düzenli olarak yaptırılmalıdır.
  • Bir sorunla karşılaşıldığında, kişilerce müdahalede bulunulmamalıdır.
  • Uygun banyo ve temizleme ürünleri kullanılmalıdır.

Jakuziye yeteri kadar sabun dökmeniz halinde, masaj kanallarından su akışıyla köpük oluşturabilirsiniz. Su 5 cm yüksekliğe ulaştığında, jakuzinin içine sabun döktükten sonra yeniden çalıştırırsanız daha çok köpük elde edebilirsiniz.

3.     Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

Jakuzi temizliği nasıl yapılır, Birkaç yöntem ile jakuzinizi tertemiz yapabilmeniz mümkündür. Dilerseniz doğal yöntemleri deneyebilir ya da dokuya zarar vermeyen kimyasallar kullanabilirsiniz. Doğal yöntemlerden kullanabileceğiniz karbonat, sirke ve limon dezenfektan olarak kullanılabilmektedir. Bir diğer yöntem ise bir kahve fincanı çamaşır suyu kullanmaktır. Jakuzinizin güç butonuna basarak, karışımın yayılmasını sağlayın. İşlemin sonunda güç butonunu kapayarak duralamaya geçebilirsiniz. Jakuziniz bir sonraki kullanıma hijyenik bir şekilde hazır olacaktır.

Jakuzi temizliği için;

  • Jakuzinizin güç düğmesinin kapalı olduğuna emin olunuz.
  • Görünen duş başlığı ve muslukları seçmiş olduğunuz yöntemle siliniz.
  • Seramik yapılı jakuzilerin temizliğinde doğal yöntemleri sünger yardımıyla ovarak temizleyebilirsiniz.
  • Akrilik yapıda jakuziler çizilmeye yatkın olduğundan, silme işleminde daha yumuşak temizlik bezlerini tercih ediniz.
  • En son durulama işlemine geçiniz.

Elektrik ve motor gücü sistemleriyle çalışan jakuziler, özenli bir temizlemeye ihtiyaç duyarlar. Görünen kısımların yanı sıra su çıkış kanalları ve su borularının temizliği, daha çok önem istemektedir.

Jakuzi bağlantılarında mevcut olan jet ve su borularında, belli bir kullanım sonrasında vücuttan akan kirler, sabun ve şampuan birikintileri oluşabilir. Bu kalıntılar gözle görülmese dahi sağlık için tehdit edici bir unsura dönüşebilmektedir. Jakuzinizin her çalışmasında bakteriler su içine yayılım gösterebilir. Bu nedenle jakuzi temizliği kadar jet ve su borularının temizliği de büyük önem taşımaktadır.

3.1. Jet Motorları ve Su Borularının Temizliği

Jakuzi küvetinizi temizledikten sonra, sıra jet motorları ve su borularına gelir. Jakuzi jetleriniz portatifse, ilk işiniz onları çıkartmak olmalı. Önceden hazırlamış olduğunuz sirke, karbonatlı su ve deterjan karışımının içine bu parçaları koyunuz. En az 15 dakika kadar jetler bu suyun içerisinde bekletilmelidir.

Jetlerin temizleme işleminden sonra, jakuzinizi su boruları hizasına kadar suyla doldurunuz. Su içine 1 limon, 2 çorba kaşığı kadar karbonat ve 2 su bardağı kadar sirke ekleyin. Jakuzi çalıştırılarak suyun bütün borulardan geçtiğine emin olana kadar bu şekilde bekleyiniz. Bu işlemin 2-3 dakika sürdürülmesi, hijyeni sağlayabilmek için yeterlidir.

Hazırladığınız karışımın bütün borulardan geçtiğinden emin olduktan sonra güç butonuna basarak, jakuziyi kapatabilirsiniz

Gerçekleştirdiğiniz bu adımlar bittiğinde, jakuzi yeniden su doldurularak boruların iç mekanizmasının durulanması sağlanır. Boruların içerisinde deterjanlı suyun kalmamasına özen gösterilm

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.