Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

22-04-2023 17:38
Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

Gündelik kullanım ile su haznesinin geniş olması doğal olarak su tasarrufu için jakuzilerin suyunun uzun sürelerde değiştirilmesine neden olmaktadır. Ancak kullanan kişilerin sağlığı ve mikroplardan arınması için bir takım hususlara dikkat edilmesi gerekir. Böylelikle “jakuzi temizliği nasıl yapılır” sorusuna yanıt aranmaktadır.

Jakuzi temizliği filtreler aracılığıyla yapılabilirken aynı zamanda bireysel olarak fiziksel temizliğiniz de söz konusu olmaktadır. Böylelikle teknoloji ile birleşen emek jakuzinizi temizler ve daha hijyenik olmasını sağlamaktadır.

Vermiş olduğu rahat ve konfor ile birlikte jakuziler günümüzde her yaşam alanına inşa edilmektedir. Öyle ki uzun bir günün sonunda, bir jakuziye dalmaktan daha rahatlatıcı bir şey yoktur. Fıskiyeli bir küvetin nasıl temizleneceğini bilmek, banyo zamanınızın bir cennet dilimi olmasını sağlar. Çünkü su püskürtme haznelerini açtığınızda suda kötü siyah kum ve pislik parçalarının dolaştığını kim görmek ister? Öyle ki bu görüntü kişileri jakuziden soğutmaktadır.

Adım Adım Jakuzi Temizliği

Bir jetli küveti temizlemek zor değildir. Ancak doğal olarak biraz zaman alır. Çoğu jakuzi küveti, evinizde bulunan malzemelerle temizlenebilir. Böylelikle su püskürtmeli küveti kısaca nasıl temizleyeceğiniz kısaca şu şekilde listelenebilmektedir.

  • Görünür kirleri silin.
  • Küveti sıcak suyla doldurun ve temizlik maddeleri ekleyin.
  • Su püskürtme jetlerini açın.
  • Küveti boşaltın ve bir sünger veya bezle silin.
  • Küveti tekrar doldurun ve jetleri açın.
  • Jetleri kabartma tozu ile temizleyin.
  • Hava giriş kapağını fırçalayın.
  • Küvetin içini temizleyin.
  • Durulayın ve kurutun.

Teknolojik olarak sıcak su pompalarına sahip olan su püskürtme hazneli jakuziler lüks bir küvettir. Kişilerde kas masajı amacıyla suyu küvete itmek üzere tasarlanmış yerleşik hidroterapi jetleri ile donatılmış bir küvet olarak tanımlanabilir.

Jetli küvetler, markaya bağlı olarak biraz farklı çalışır. Jetleri ilk kez temizlemeden önce üreticinin tavsiyelerine uymak bu anlamda önemlidir. Hatta bazı markalar hava valfi kontrollerinin kapatılmasını, bazıları ise temizlik sırasında açık bırakılmasını önermektedir. Kurulum kılavuzunuzu bulamıyorsanız, çevrimiçi olarak internetten kontrol edin veya üreticinin müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

Jakuzi Hangi Ürünlerle Temizlenebilir?

Jetli küvetler, zamanla jetlerinde sabun köpüğü, biyolojik malzemeler ve diğer pislikleri biriktirir. İster bir süredir kullanılmayan bir küveti temizlemek ister sık ​​kullandığınız bir küveti temiz tutmak istiyorsanız, bu kiri gidermek için bazı yaygın ev temizleyicileri kullanmanız gerekecektir. Jetlerde ve tesisatta biriken biyofilm adı verilen daha inatçı doğal lekelerden kurtulmak için özel bir temizlik ürünü kullanılması gerekir.

Ev temizliği ile mikroplardan arınmak için en önemli unsurlardan biri sirkedir. Özellikle beyaz sirke ve sıcak su ile toksik olmayan bir yaklaşım kullanmayı deneyin. Küveti sıcak suyla doldurun, ardından beyaz sirke ekleyin ve jetleri birkaç devir yüksek devirde çalıştırın. Küveti boşaltın, ardından bir kez daha sadece suyla doldurun ve sirkeyi durulamak için jetleri çalıştırın. Oluşan küfleri derinlemesine temizlemek için yukarıdaki adımları sirke yerine çamaşır suyu kullanarak yapabilirsiniz. Ancak hem çamaşır suyu hem de sirkeyi birlikte kullanmayın.

Bireysel olarak kullanımlar sonrası temizleme adımları kişileri doğal olarak deneyimli kılmaktadır. Böylelikle evinizde ve yaşam alanlarınızda kullandığınız jakuziler zamanla çok daha temiz hale gelir. Özellikle mikroplardan arınması temizliğin en önemli aşaması olmaktadır. Çamaşır suyu ve sirke bu işlevi görmektedir. Ancak günlük kullanımlar için filtre temizliği, değişikliği ve bakımı önemli diğer bir husustur. Jakuzi ürününüzü aldığınız marka ile müşteri hizmetleri bu aşamada birçok sorunuza yanıt verebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.