Jakuzi Suyu Sıcak Mı Soğuk Mu, Jakuzi Suyu Isıtır Mı?

22-04-2023 17:46
Jakuzi Suyu Sıcak Mı Soğuk Mu, Jakuzi Suyu Isıtır Mı?
Zevkinize hitap eden farklı model jakuziler, sıcak su ile doldurulan, sağlık ve eğlence amacı barındıran küçük havuzlardır. Birbirinde farklı özellik ve ebatlara sahip olabilen jakuziler, bir veya birden fazla motorla çalışmaktadır. Fiziki sağlık özelliklerinin yanı sıra mental zindelikte sağlamaktadır. Bu sağlık ve keyif sistemleri;

1.    Jakuzi Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Jakuzi suyu sıcak mı soğuk mu, Jakuziyi ilk kullanırken içerisini sıcak su ile doldurmalısınız. Eğer bir termostat ya da ısıtıcıya sahip değilseniz, su soğuduğunda sıcak su eklemelisiniz. Jakuzi suyunu ısıtmak için birçok ısıtma sistemi mevcuttur.

Eskiden jakuzide banyo yapmak için odun, kömür, katı yakıt kazanları ve mazotlu kazanlar gibi yöntemler kullanılmaktaydı. Günümüzde ise ısı pompaları eski sistemlerin yerini alır.

Gelişen teknolojiyle birlikte, jakuzi suyunu ısıtma pompaları, ekonomik ve en randımanlı bir şekilde suyu ısıtabilmektedir.

Spor merkezlerinde, spa ve evlerde kurulan jakuzi modelleri birçoğunda ısı pompaları ve termostatlar vardır. Bu sayede jakuzi suyunun ısıtılması için ilave işlemlere gerek kalmaz. Tercihinize göre ayarladığınız sıcaklık seviyesinde suyunuz sabit kalır. Bu hem keyfinizin bölünmesine sebep olmaz hem de zamandan tasarruf sağlamanıza olanak tanır.

Jakuzinizi satın almadan önce bu özelliği muhakkak göz önünde bulundurunuz.

  • Otel,
  • Spa merkezleri,
  • Spor merkezleri,
  • Bahçe kullanımı için uygun büyük jakuzi sistemleri

İçerisinde kullanılan ticari işletmelerde ısı pompaları, suyu ısıtarak, sabit sıcaklıkta kalmasını sağlar. Jakuzi motoru çalışmasa dahi su sıcaklığını korumaktadır. En uygun fiyat jakuzi ısıtma işlemleri ısı pompaları ile gerçekleştirilir.

Teknolojik jakuzi ısıtma sistemleri, 1930’ lu yıllardan beri Avrupa da kullanılmaya devam edilmektedir. Böylelikle en çevreci, en ekonomik ve en verimli yöntem ile suyun sıcaklığı korunabilmektedir.

2.     Jakuzi Suyu Isıtır Mı?

Jakuzi suyu ısıtır mı, jakuzilerde bulunan ısı pompaları suyu ısıtır ve ayarladığınız derecede sabit kalmasını sağlar. Jakuzi çalıştırıldığında, motora bağlı olan hortumlar aracılığı ile ısıtıcıdan geçen su sıcaklığını korumaktadır. Motor çalışmasa dahi suyun sıcaklığı sabit bir derecede kalabilmektedir. Jakuzideki ısıtıcı, doldurmuş sıcak suyun ısı dengeleyicisi konumundadır.

3.     Jakuzi Güvenliği İçin Bilmeniz Gereken 10 Adım

Jakuzi güvenliği için bilmeniz gereken 10 adım, jakuziler sağlık ve eğlence üniteleridir. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmeniz, keyfinizi ikiye katladığı gibi sağlık açısından da yararlarını maksimum düzeyde hissetmenize olanak tanır. Jakuzi fiyatları.

  1. Jakuzi kullanımından önce duş alınız. Böylelikle ter, ölü deri, losyon ve deodorantlardan arınmış olursunuz. Bu adım, jakuzinizin dezenfektan etkinliğinin korunmasını ve filtre verimliliğinin daha uzun süre kullanımını sağlar.
  2. Jakuzide kalacağınız süreyi sınırlandırınız. 30 dakikadan fazla jakuzide kalınması baş dönmesi, mide bulantısı gibi semptomlarla karşılaşmanıza sebep olabilmektedir. 15 dakika dışarıda soğuduktan sonra yeniden jakuzinizi kullanabilirsiniz.
  3. Uzun süre jakuzi kullanımını gerçekleştirecekseniz, vücut sıcaklığınız olan 37.0 ° C’ de kullanmanız uzmanlar tarafından önerilmektedir.
  4. Hamilelik şüphesi olan ya da hamile olan kadınlar 10 dakikadan fazla jakuziyi kullanmamalıdır. Jakuziyi kullanırken, göğsünüz ve kollarınız ısı dengesi için dışarda olmasına özen göstermelisiniz.
  5. Jakuziyi çocuklar için kullanırken, 10 dakikadan fazla zamanın aşılmamasına dikkat edilmelidir.
  6. 10 yaşından küçük çocukların jakuziyi kullanım sırasında muhakkak aile bireylerinden birinin eşlik etmesi gerekmektedir. Özel üretim yükseltilmiş koltukların kullanımı önerilmektedir.
  7. Çocukların jakuzi kullanım sıcaklığı 37 ° C'nin altında olmalıdır.
  8. Jakuzide alkol ve uyuşturucu gibi bilinci kaybettirecek ve muhakeme yeteneğini zayıflatabilecek maddeler kullanılmamalıdır. Vücut ısısını yükselterek reaksiyon gösterebilir ya da boğulmalara sebep olabilir.
  9. Başınızı daima suyun üstünde tutunuz. Jakuzi sistemleri güçlü emişlerle donatımı sağlanmıştır. Başınız suya girdiğinde saçlarınız bu filtrelere takılabilir.
  10. Jakuzide kalma sürelerinizi belirlerken, sağlık durumunuzun emniyeti için bir hekime danışınız.

Jakuzi ve hidro masaj gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu da jakuzi özelliklerinin ve kategorilerinin daima gelişmesi anlamına gelir. Bellavasca Dünya’ da ve Türkiye’ de gelişen üstün teknolojileri takip ederek, her geçen gün sektörde kalitesini eşsiz kılmıştır. Jakuzi kategorileri;

  • Çift kişilik jakuzi
  • Dört kişilik
  • Kovboy
  • Bebek spa
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.