Jakuzi Düğmeleri Ne İşe Yarar?

22-04-2023 17:39

Diğer birçok teknolojik aletlerde olduğu gibi jakuzilerde de kullanma talimatları söz konusudur. Bu anlamda en önemli hususlardan biri kullanım kılavuzlarıdır. Özellikle jakuzi düğmeleri ne işe yarar sorusuna bu kılavuzdan yanıt aranılmaktadır. Zira her jakuzi markası farklı düğme ve çalışma şekillerine sahiptir. Ancak jakuzinin kontrolünde en önemli husus üzerinde bulunan düğmeler olmaktadır.

Jakuzi Kontrol Panelleri Ne İşe Yarar?

Her şeyin istediğiniz gibi çalışması için jakuzinizi kontrol edebilmek çok önemlidir. İdeal sıcaklık ayarlarına sahip olduğunuzdan ve verimli çalıştığınızdan emin olmak, aynı zamanda mümkün olduğunda enerji tasarrufu yapmak, jakuzi deneyiminizi olabildiğince eğlenceli hale getirecektir. Tüm bu işlevlerden jakuzi düğmeleri sorumludur. Bu düğmeler komutlarınızı ürünün merkezi olarak beynine iletir. Ne tür bir Jakuzi ve SPA ürününe sahip olduğunuza ve hangi seçenekleri kontrol etmeniz gerektiğine bağlı olarak, birçok farklı üst yan panel mevcuttur.

Yeni bir üst yan panel satın almadan önce, mevcut jakuzi kontrol paketinizle uyumlu olduğundan emin olmak gerekmektedir. Alınan jakuziler ile diğer ürünlerin genellikle yan taraflarında üreticiden bir parça numara ve kontrol paneli bilgilerini gösteren etiketler yer almaktadır. Böylelikle SPA kontrol paketinizin parça numarası ile kullanım sağlayabilirsiniz.

Daha önce de belirtildiği gibi, sahip olduğunuz jakuzi türüne bağlı olarak birçok farklı kontrol seçeneği mevcuttur. Bazı jakuzilerde kontrol panelinde yalnızca bir düğme bulunurken, diğerlerinde sekiz adede ve daha fazlasına kadar kontrol düğmesi bulunabilir. Jakuzi paneli ile düğmelerinde kontrolünü sağlayacağınız başlıca unsurlar şunlardır.

  • Su püskürten jetler
  • Hava üfleyicileri
  • Jakuzinin aydınlatmaları
  • Suyun sıcaklık kontrolleri
  • Suyun ısınma, püskürtme gibi hareketlerini zamanlama

Su Püskürten Jetler

Bu düğme jetlerinizden su akışını kontrol etmektedir. Bazı büyük küvetlerde, jakuzi içindeki farklı jet bölümlerini kontrol eden farklı jet düğmesi bulunabilir. Birçoğunun ayrıca pompanın jetler aracılığıyla su gönderebileceği farklı hızları vardır. Yani düğmeye bir kez basmak jetleri düşük hızda çalıştıracak ve ikinci kez basmak daha yüksek su basıncına götürecektir. Bu işlev, jakuzinin 1 veya 2 hızlı pompa ile çalışmasına da bağlı olabilir.

Hava Üfleyicileri

Üfleyici düğmesi, bazen bahsedildiği gibi, jakuzinin hava üfleyicisini veya fıskiyesini kontrol edecektir. Üfleyici, bir dizi hava enjektörü aracılığıyla suya hava vermektedir. Üfleyiciler, jakuzi deneyiminin ambiyansını ekleyerek sudaki köpürme etkisine neden olur ve jetlerle birlikte kullanıldığında daha da rahatlatıcı bir deneyim yaratır.

Aydınlatma Ayarları

Ne tür bir jakuziye sahip olduğunuza ve içindeki aydınlatma seçeneklerine bağlı olarak, bu düğme ruh halinizi ayarlamanıza yardımcı olabilir. Işık düğmesi, üründeki tüm ışık işlevini kontrol etmek için kullanılır. Birçoğunun rengi kırmızıdan maviye yeşile değişir, hatta bazılarında mor ve turuncu bile vardır. Jakuzi bir ışık gösterisi işleviyle donatılmışsa, bu aynı zamanda ışık gösterisi işlevi içindeki farklı ayarları da kontrol eder. Tüm bu seçenekleri kontrol eden tek bir düğme ile sizin için mükemmel olanı ve istediğiniz ayarı bulmak için seçenekleri tek tek tıklamanız yeterli olacaktır. Jakuzi fiyatları

Sıcaklık Kontrolleri

En önemli şey sıcaklık kontrolleridir. Üst ya da yan panelde sıcaklık kontrolü bulunan çoğu kaplıcada iki düğme, bir sıcaklık artırma düğmesi ve bir sıcaklık azaltma düğmesi bulunur. Bu kontrollerin parmaklarınızın ucunda olması, küvetinizde ideal sıcaklık ayarını bir düğmeye basmak kadar kolay hale getirir. Bu aynı zamanda SPA kullanılmadığı zamanlarda birkaç derece kısıp, kullanılmadan birkaç saat önce açmayı da çok kolaylaştırmaktadır. Böylelikle enerji tasarrufu yapılmış olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.