Jakuzi Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler, Jakuzi Sağlıklı Mı?

22-04-2023 17:45

Jakuzi almadan önce bilmeniz gerekenler, seçim perspektifinize yön verir. Önem arz eden birçok kriter vardır. Bunların da başında jakuzinin kalitesi gelmektedir. Son zamanlarda banyo yapmak, günlük stresin azaltılma arayışıyla eş değerdir. Böylelikle, özel üretim jakuziler banyolarınızda eşsiz yerini alır.

Bellavasca bu zevkinizi kaliteli, uygun fiyat aralığı ve farklı model jakuzi tasarımlarıyla tamamıyla karşılar. Birbirinden farklı jakuzi modelleri arasından size en uygun modeli seçmek için acele edin.

Bir jakuzi satın almadan önce;

  1.  Jakuzi almadan önce bilmeniz gerekenler
  2. Jakuzi sağlıklı mı?
    1. Jakuzi sonrası neler yapılmalıdır?
    2. Jakuzide çocuklar ne kadar kalabilir?
    3. Jakuzide yetişkinler ne kadar kalabilir?

Merak edilen soruları uzman ekibimizin hazırladığı detaylı bilgi metninden öğrenebilirsiniz. Gelin birlikte bir göz atalım.

1.  Jakuzi Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Jakuzi almadan önce bilmeniz gerekenler konusunda önceliğiniz, son sistem teknik özelliklere sahip bir jakuziyi seçmek olmalı. Jakuzi modelleri birçok farklı noktadan tazyikli su püskürten sağlık üniteleridir.

Su basıncının kontrol edilebildiği otomatik ya da manuel olarak sabitlenen sistemler seçilmelidir. Jakuzilerin başlıca görevi tazyikli su iletmesidir. Yeteri kadar tazyik oluşmadığı durumlarda, jakuzi motoru zarar görebilmektedir. Fazla tazyikin gelmesi durumunda ise basıncın otomatik ayarlanabildiği tasarımlara yönelim sağlanmalıdır.

Uzun ömürlü bir jakuzi kullanımı kaliteli bir seçimle mümkündür. Jakuzilerin ilk kullanılmaya başlandığı dönemde, ister çift kişilik jakuzi, ister çoklu modeller olsun yapılarının seramik olduğu görülür. Bu yapı oldukça estetik görünüme sahip olması yanında, akrilik jakuzi ürünleri kadar kullanışlı olmamaktadır. Günümüzde akrilik jakuzi modelleri daha çok tercih edilir. Bunun başlıca nedeni hijyen ve teknik özellikleri bakımından daha kullanışlı olmasıdır.

Jakuzi almadan önce bilinmesi gerekenler konusuna devam ederken göz önünde bulundurmanız gereken başka bir hususta kurulacak alanın uygun olmasıdır. Jakuzi özelliklerinin yanı sıra ortamın ölçüleri doğru tespit edilerek seçim gerçekleştirilmelidir.

Bellavasca ailesi olarak, jakuzi seçimlerinizin her aşamasında yanınızdayız. Merak ettiğiniz bütün konuları sizler için aydınlatmış olacağız. Tercih edilen model hakkında kararsızlık yaşamamanız adına, trend modeller hakkında istişarede bulunuyor olacağız. Dilediğiniz jakuzi evinizde mi, spor merkezlerinde mi ya da bir spa merkezinde mi kurulacağı, hangi modelleri düşündüğünüzü, ihtiyaç ve zevklerinizin bilgisi aldıktan sonra sizleri firma olarak bilgilendireceğiz. Jakuzi almadan önce bilinmesi gerekenler konusunda tüm hususları sizlere açıklayarak doğru kararı almanıza eşlik edeceğiz. Farklı modelin fiyat skalaları ve teknik özellikleri bilgisi için bizlere ulaşabilirsiniz.

Günlük yaşantının yarattığı yorgunluğu,  jakuzi ile giderilirsiniz. Önceleri yalnızca sauna merkezlerinde faydalanabileceğiniz bu hizmet, günümüzde evlere kurulumu sağlanan mekanizmalar halini almıştır. Jakuzi modellerinde farklılık gösteren hususların başında, teknik özellik ve ebatlar gelmektedir. Yetişkin ve çocuklar için farklı ebatlarda jakuziler mevcuttur.

Çocuklar için kurulumu sağlanan jakuzilerin ölçüleri daha ufaktır. Bununla birlikte, bu jakuziler emniyet mekanizmalarına sahiptir. Su yüksekliğini çocuğunuzun boyuna göre ayarlayabilirsiniz. Jakuzi fiyatları

Farklı noktalardan gelen tazyikli su vücuda masaj yapar. Bu özelliği ona, yorgunluğu giderici bir özellik kazandırır. Boyun sırt ve eklem ağrıları çekenler için jakuzi, kas gevşetebilme özelliği taşır. Peki ya jakuzi sağlıklı mı? İşte sorunuzun yanıtı…

2.     Jakuzi Sağlıklı mı?

Vücudumuzun yaklaşık %70’ i sudan oluşur ve su masajlarının da jakuziler içinde yapıldığını düşünürsek, muhakkak ki bu etkiler yadsınamaz. Beden sağlığı kadar, zihinsel denge için de birçok faydası olduğu görülmektedir. Uzmanların görüşüne göre, jakuziler birçok avantajı bir arada barındırıyor. Cilt gözeneklerini açmadan kas gevşetmesine kadar pek çok yararı vardır.

Jakuzinin faydalarının bazılarına şu şekilde ifade edebilir;

  • Tutulma ve kas ağrılarını giderir.
  • Kan dolaşımını düzenler.
  • Beden esnekliğini arttırır.
  • Endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak, stresle başa çıkmada yardımcı olur.
  • Birçok fizik tedavi programında yer alır.
  • Vücudu rahatlatarak, sağlıklı bir uykuya hazırlar.
  • Zindelik hissi sağlar.
  • Yaşlanma etkilerini en aza indirger.
  • Vücuttaki şişlik ve ağrıları iyileştirmeye destek olur.

Jakuzilerde jet adı da verilen tazyikli su masaj etkisi yaratmaktadır. Suyun hareketlendirmesini sağlayan sistem hidroterapi özelliği sağlar. Sıcaklığını kendinize göre ayarlayabileceğiniz bu sağlık ünitesi sizi hiç olmadığınız kadar rahatlamış ve yenilenmiş hissettirecek.

Uzmanlar, çocuğunuzun 6 yaşından sonra jakuzi kullanmasını tavsiye ediyor. 6 yaşından küçükler için ise jakuzi kullanımı sırasında gözetim altında olmalarının gerektiğini ifade etmektedirler. Jakuzi yetişkin ve çocuklarımızın eğlenip, dinlenebilmesi için harika bir fırsattır.

2.1. Jakuzi Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Jakuzi sonrası neler yapılmalıdır, jakuzi öncesinde bol bol su içmek hem sizin hem çocuklarınızın sağlığı için önemlidir. Aileler ve çocuklar keyifli bir duş için Bellavasca jakuziyi tercih ediyor. Çocuklarımızın da bu keyfi yaşaması için uzmanların tavsiyelerine dikkat etmesi gerekmektedir.

2.2. Jakuzide Çocuklar Ne Kadar Kalabilir?

Bir çocuğun jakuziyi kullanıp kullanamayacağını uzmanlar belirlemektedir. Belirlenen bu zaman diliminin 10 dakika ile sınırlandırılması gerektiği yönündedir. Veriler, 10 dakikayı aşan sürelerin çocuğun bünyesine iyi gelmeyebileceği hatta zararlı etkilerinde görülebileceğine işaret etmektedir.

Değişen teknoloji ve trendlerle birlikte, her geçen gün modellerimize bir yenisi daha eklenmektedir. Sunulan bu çeşitli imkânlar sebebiyle, evdeki jakuzi kullanım oranlarında da bir artış gözlemlenmektedir.

2.3. Jakuzide Yetişkinler Ne Kadar Kalabilir?

Jakuzide yetişkinler ne kadar kalabilir? Kişinin sağlık durumu ve tercihine göre bu süre değişkenlik gösterebilmektedir. Düzenli su tüketen biriyseniz ve kendinizi sağlık olarak tam iyilik halinde hissediyorsanız, jakuzide dilediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Fakat uzman görüşlerine göre yetişkin bir bireyin jakuzide kalma süresi 30 dakika – 60 dakika aralığında olması gerektiği vurgulamaktadır. Yetişkinlerde bu zamanın aşılması beklenmedik sağlık problemleri oluşturabilmektedir.

Jakuzi almadan önce bilmeniz gerekenler, jakuzi sağlıklı mı? Konularını uzman ekibimizle sizler için ele aldık. Jakuzi ve daha fazlası için merak ettiklerinizi alanımızda açıklamaya devam edeceğiz...

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.