Hamile Bayanlar Jakuzi Kullanabilir mi?

22-04-2023 17:44

Hamilelik bir kadının yaşayabileceği en önemli deneyimlerden biridir. Hamilelikleri sonucunda doğacak çocukları için her şeyi göze alabilecek anneler bu nedenle hamilelik süreçleri boyunca yaptıkları her şeye dikkat etmeye çalışır. Yedikleri yemekten, kendi temizliklerine kadar her şeye dikkat etmeleri gerekiyor.

Hamilelik sürecinde doktorlara sorulan en önemli sorulardan bir tanesi de hamile Bayanlar Jakuzi Kullanabilir mi? Sorusudur. Birçok hamile kadın tarafından merak edilen bu soruyu her yönü ile ele alarak hamile annelerin akıllarındaki soruları gidermeye çalışacağız. Yazının devamını okuyarak bu konu hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz.

Hamile Kadınların Jakuziye Girmesi Problem mi?

Hamilelikte günlük hayatınıza fazladan dikkat etmeniz gerekiyor. Genel olarak bakıldığında jakuzinin ne gibi bir zararı olabilir ki diye düşünülebilir. Fakat hem vücut ısısı olarak hem hijyen açısından jakuzi hamile kadınlar için pek uygun değildir.

Hamilelikte jakuziye girme duran su dolu havuzun içinin bakterilerin ve mikropların kolayca artabileceği bir yer olduğu için tehlikelidir. Anne adayları jakuzi içerisinde mikrop kapmaya açık bir ortam içinde yer alırlar. Bunun yanında jakuzi suyunun yüksek düzeyde ayarlanması durumu da hamilelik için risk taşıyabilir.

Jakuziye Girmenin Diğer Tehlikeleri Nelerdir?

Yine de hamilelikte jakuzi keyfini yaşamak mümkün olabilir. Ancak bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Bu noktalara dikkat edilmez ise hamilelikle ve bebekle ilgili sorunlar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Ancak kurallara uyulduğu zaman hamilelikte jakuziye girmenin herhangi bir sakıncası yoktur.

Hamilelikte Jakuziye Girmek İçin Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Hamilelik zamanlarında risklerine karşın jakuziye girmek tercih edilecekse; çeşitli önlemler almanız gerekiyor. İlk olarak jakuzinin hijyenine çok dikkat etmeli ve jakuziyi hamile kadınların kendi başınıza kullanmaması gerekiyor.

Suyu doldurmadan önce gerekli temizliklerin yapılması da oldukça önemlidir. Mümkünse jakuzi suyunu musluk suyundan değil; kaliteli sulardan temin ederek doldurmalısınız. Jakuzi fiyatları

Alınması Gereken Diğer Önlemler Nelerdir?

Suyun ısısını vücut sıcaklığı ile aynı seviyeye getirilmesi önemlidir. Kesinlikle çok sıcak ya da soğuk kullanılmaması önerilir. Jakuzi içerisindeyken vücut sıcaklığının arttığı hissedilirse; jakuziden çıkılmalı ve daha ılık bir duş suyu altında yıkanılmalıdır.

Jakuzi ile alakalı olarak dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da fiziksel yaralanmalardır. Jakuzide şu gibi durumlara dikkat edilmesi gerekiyor;

  • Ayağın kayması
  • Elinizin kayması
  • Karın ya da belin jakuzinin sert yerlerine çarpılması
  • Jakuziden çıktıktan sonra yerde kayıp düşmek

Gibi sıradan kazalar nedeniyle karnınızı, belinizi sert bir yere çarpmak olası ki bu durum neticesinde bebeğinizi kaybetmeniz bile mümkün olduğundan çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Kaymaya bağlı problemlerin ortadan kalkması amacıyla ayağınıza kaydırmaz bir terlik giymek önerilebilir fakat gene de jakuziye girip çıkılırken ya da hareket ederken kesinlikle birinden destek almak önerilir.

Jakuziye Girmek Hamile Kadınlara Önerilir Mi?

Hamilelikte jakuziye girmenin sakıncasız olduğu hatta önerildiği bir zaman vardır; o da hamileliğin sonuna gelindiği, doğumun beklendiği andır.

Zamanı geçmesine karşın bebeğinizin gelmek için niyetli değilse ılık suyla dolu, hijyen konusunda güvenilir jakuzilere gün içerisinde birkaç dakika önceden girerek doğumun başlamasına destek olmak mümkün oluyor. Yine de suyun çok yüksek sıcaklıkta olmamasına dikkat etmek gerekiyor.

Vücudunuzun fazla ısınmamasına dikkat etmek gerekiyor. Aksi taktirde daha büyük sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu tür doğum öncesi jakuziye girmek gibi durumları doktorunuzla önceden tartışarak kesin bir karara varmak önerilen yöntemler arasındadır. Eğer ki doktorunuz doğumdan önce jakuziye girerek doğumu beklemenizi önermiyorsa kesinlikle bunu deneyemeye çalışmayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.