Evde Jakuzi Kullanımı Mümkün mü?

22-04-2023 17:38

Yaşam alanlarımızı oluşturan evlerimiz kendimizi en rahat hissettiğimiz, gevşediğimiz yerlerdir. Bu anlamda kişiler rahatlamayı birkaç adım ileriye götürmek istemektedir. Bu aşamada en önemli hususlardan biri evinize jakuzi almak olabilir. Özellikle rahatlığını düşünen kişiler evde jakuzi kullanımı mümkün mü araştırmaları yapmaktadır. Hayalinizdeki ev içerisinde yüzme havuzu, jakuzi ve bir çok unsur yaşam alanlarınızı süslemektedir.

Bireyler evlerinde rahatlıkla jakuzi kurabilir ve konforlu bir şekilde kullanabilmektedir. Kişinin tercihine göre bir, iki ve üç kişilik olarak sunulan jakuziler evlerde kulanım için yeterli olmaktadır. Özellikle sıcak su ve masaj özelliğinden faydalanmak isteyen kişiler evde jakuzi kullanımını tercih etmektedir. Aynı zamanda istenilen zaman aralığında kullanımına olanak vermesi farklı modellerde jakuzi alınımının yolunu açmaktadır.

Yaşam Alanlarında Jakuzi Kullanımı

Hazır paketler ile satılan jakuziler aynı zamanda size özel olarak inşa edilebilmektedir. Bu anlamda hayalinizi süsleyen havuz, SPA ve jakuziler sizin istediğiniz yere özel ölçülerle kurulmaktadır. Bu aşamada en önemli husus  ise doğru yerden hizmet almak olmaktadır.

Evinizi ileriki dönemde satacak olsanız dahi evinize değer katan jakuziler elbette yaşam alanlarının her bir yerinde kullanılabilmektedir. Özellikle bahçesi olanlar bu konuda daha şanslı olmaktadır. Öyle ki bahçenizde soğuk kış günlerinde sıcak suda eğlenmek ailenizle hoş vakitler geçirmenin yolu olmaktadır. Özellikle kişisel kullanımlar için en eğlenceli yollardan biri olan jakuzilere imkanlar çerçevesinde odaklanmak sizleri mutlu edebilir.

Kendi jakuzinizin ne kadar keyifli olabileceğini hayal etmek için hayal gücünüzü zorlamanıza gerek yok. Rahatlamak, eğlendirmek ve hatta fizik tedaviye yardımcı olmak için bir spa küveti kullanılabilir. Doğru şekilde kurulduğunda ve bakımı yapıldığında, bir jakuzi, yıllarca kullanım sağlayabileceğiniz sağlığınıza olan yatırım olmaktadır.

Jakuzi Nereye Koyulur?

Jakuzinizi koymayı planladığınız yeri hazırlamak çok önemlidir. Bu, kurulum sürecinin mümkün olduğunca sorunsuz ilerlemesine yardımcı olacak ve devam eden bakımın bir kabusa dönüşmesini engelleyecektir. Jakuziyi yerleştirirken dikkate alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar;

Sağlam zemin

Jakuziyi üzerine oturtmak için sağlam, düz bir tabana sahip olduğunuzdan emin olmak gerekir. Döşemeler, beton, çakıl, tuğla ve kaldırım taşlarının hepsi iyi durumda olmalıdır. Sağlam bir temel oluşturmak için daha düz olmayan zeminlere yerleştirmek için jakuzi destekleyicileri de satın alınabilir. Zemin kaplaması popüler bir seçimdir, ancak sizinkinin küvetin ağırlığını kaldırabileceğinden emin olmak için bir profesyonelle görüşmeniz gerekir.

Drenaj

Jakuzinizin yılda en az birkaç kez boşaltılması gerekir. Bu nedenle mümkünse mevcut bir giderin yanına yerleştirmek en iyisidir. Bahçenizde uygun bir yer yoksa, yeni bir gider takabilir veya bahçenizin en alt kısmını bulabilir. Böylece değiştirme zamanı geldiğinde suyu doğrudan toprağa akıtabilirsiniz. Bunu, sıcak küvet fişine takılı bir hortum kullanarak yapabilirsiniz.

Güç kaynağı

Jakuzinizi bağlamanın bir kaç yolu vardır. Öncelikli olarak küvetinizi elektrik şebekesine bağlamak için uzman bir elektrikçiden destek alınması gerekir. Özellikle su geçirmez, dış mekan prizi ihtiyacınız olabilir. Soketin ayrıca bir devre kesici veya artık akım cihazı ile korunması gerekir.

Kullanım ve Bakım İçin Kolay Erişim

Her türlü bakım çalışmasının kolayca yapılabilmesi için jakuzinin çevresinde yaklaşık 1-2 metre boşluk bırakmaya çalışılmalıdır. Dış mekan musluğuna ve hortumuna yakın olmak, her temizlikten sonra küveti doldurmayı çok daha kolay hale getirecektir.

Gizlilik, gürültü ve estetik

Teknik hususların yanı sıra jakuzinizin konumu da oturmak için keyifli bir yer olmalıdır. İdeal olarak güzel manzaralı bir yeriniz keyfinizi çıkarmak için önemli olabilir. Küvetinizi sosyalleşirken kullanmayı planlıyorsanız, küveti geceleri güvenle kullanabilmeniz için dış mekan oturma alanının yanına ve ideal olarak dış mekan aydınlatmasına yakın bir yere yerleştirmeyi düşünün.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.