Düz Jakuzi Nedir?

22-04-2023 17:40

Sonuçları nedeniyle sadece oteller ve kaplıcalarda kullanım alanlarının sınırını aşan jakuziler günümüzde herkesin yaşam alanına girebilmektedir. Özellikle küçük alanı bulunan kişiler için düz jakuzi tercih edilmektedir. Dikdörtgen biçimiyle sunulan düz jakuziler banyolara konulması nedeniyle ebat açısından en uygun olanlarıdır.

Geçmişte uzun yıllar ticari olarak kullanılan jakuziler su ısıtma özellikleri ile adeta SPA merkezlerini evlerimize taşımaktadır. Birçok seçenek sunan jakuziler bu anlamda bütçeler açısından da öneli. Zira özellikle sağlığını düşünen kimseler yaşam alanlarına bu ürünleri almayı tercih eder. Hatta kişiler evlerinin banyolarını yaptırırken jakuzi ölçülerine göre yaptırmaktadır. Bu durum kişilerin jakuziye ne kadar önem verdiklerinin göstergesi olmaktadır.

Düz Jakuzilerin Ölçüleri

Düz Jakuzi kişilerin banyo ebatına göre farklı ölçülerde üretilmektedir. Özellikle kişilerin uzanma pozisyonunda rahat bir şekilde hacmini alacak jakuziler tercih edilir. Bu anlamda 75*140 ebatlarından başlayan jakuzi ölçüleri 75*180 ebatına kadar çıkmaktadır. Hatta daha büyük ölçülerde bulmak mümkündür. Jakuzilerin yüksekliği ise 50 ile 60 cm arasında değişir. Böylece jakuziden maksimum verim alırken aynı zamanda minimum su ve ısınma maliyetleri ile tasarruf sağlanmaktadır. Özellikle düz jakuzi banyolarda en uygun haliyle montajı yapılır. Böylelikle sökülüp takılabilmek özelliğine sahip olmaktadır.

Oval ve Düz Jakuzi Arasındaki Fark

Oval ve düz olarak tasarlanan jakuziler kişilerin yaşam alanına göre farklı şekil ve ebatlara büründüğünü belirtmek mümkündür. Bu anlamda yerleşim yeri önemlidir. Zira kişiler bütçesi elverdiği sürece kendisine uygun özel ölçülerde jakuzi yaptırabilmektedir. Bu anlamda tecrübeli firmalardan destek alınması önemli hususlardan biri olmaktadır. Oval ile düz jakuzi arasındaki fark sadece şekilden ve tasarımdan ibarettir. Aynı işlevi gördüğü gibi vermiş olduğu sonuçlar aynı olmaktadır. Bu anlamda jakuzinin faydaları ön plana çıkmaktadır.

Jakuzilerin Faydaları

Hidroterapinin çeşitli sağlık yararları vardır. Isının kendisi dolaşımı teşvik eder ve laktik asidin uzaklaştırılmasını hızlandırırken, suyun kaldırma kuvveti yer çekiminin etkilerini ortadan kaldırmaktadır. Böylelikle ağrıyı gidermek için eklemlerdeki basıncı alır. Hidroterapi ve hidromasaj, stres, artrit, uykusuzluk, fibromiyalji, bel ağrısı, egzersiz sonrası ağrı ve bacak krampları huzursuz bacak sendromu gibi çok sayıda hastalığın semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. Çoğu insan jakuzileri ve yüzülebilen SPA merkezlerini fitness ve iyileşme ile ilişkilendirirken, araştırmalar hidroterapinin birçok koşul için faydalarını desteklemektedir.

Stres

Stres, para, iş, aile ve sağlık dahil olmak üzere hayatın herhangi bir sayıda yönünden kaynaklanabilir. Bilim adamlarına göre strese tepki sisteminin uzun süreli aktivasyonu, vücudunuzun neredeyse tüm doğal süreçlerini bozabilir. Böylelikle sizi sayısız sağlık sorunu riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Ancak günlük sadece 10 dakika her gün Jakuzi, kan akışını artırarak ve kasları yatıştırarak stresi çözebilir ve baş ağrılarını hafifletebilir.

Bel ağrısı

Çeşitli kuruluşlarca yapılan bir ankette, her üç kişiden yaklaşık ikisi, bir noktada bellerindeki rahatsızlıkla uğraştığını belirtmektedir. Bu ağrıdan muzdarip pek çok kişi varken, hidroterapinin bel ağrısı çekenler için karada yapılan egzersizlere kıyasla daha fazla potansiyel fayda sağladığını belirtmek mümkündür.

Uykusuzluk

Uykusuzluk nöbetlerinden muzdaripseniz, Jakuzi'de geçirilen bir süre sizi hiç vakit kaybetmeden tatlı, uzun ve kesintisiz bir uykuya gönderebilir. Daha iyi uyku için vücudunuzu ılık suya sokmak, gerginliği azaltarak ve dolaşımı uyararak sağlıklı uyku alışkanlıkları oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, bir jakuzi seansından sonra vücudunuz soğurken, beyniniz uykunuzu öneren bilinçaltı mesajlar alır.

Egzersiz Sonrası

Spor salonunda vakit geçirmek vücudunuz için harikalar yaratabilir. Ancak yoğun bir seanstan sonraki gün ağrıyan kaslar hareketi zorlaştırabilir. Bu nedenle güç ve performans için sporculara hidroterapi önerilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.