Baby Spa Açmak İçin Ne Gerekli

22-04-2023 17:47
Baby Spa Açmak İçin Ne Gerekli

Türkiye’de son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan bebek SPA işletmeleri, kolik ve gaz sorunu olan bebeklerde fiziksel terapi görevi sağlayarak masaj yapılan mekanlardır. Güvenli bağlanma evresinin gerçekleştiği ilk aylarda bebeğin annesine olan duyguları güçlenir ve kendini daha güvende hisseder.

Geçmiş zamanlarda herhangi bir hastalığı olan kişiler hem suyun şifa verici gücünden faydalanmak hem de daha sağlıklı bir hayat sürdürmek amacıyla rahatlatıcı terapi merkezlerine giderken şimdi sıra miniklere gelmiş durumda.

Kas ve motor gelişiminin uygulandığı baby spa işletmelerinde, bebeklere özel olarak dizayn edilen mini jakuzi küvetlerinde uzmanlarca masaj yapılarak zevkli dakikalar geçirilebilir. Bunun yanında bebeklerin, sudan korktuğundan dolayı büyük bir kargaşaya evrilen banyo zamanlarında hem ebeveynlerin hem de bebeklerin işini kolaylaştıran bu uygulama ile beraber bebekler suya kolayca alışıyor ve banyo zamanları çile olmaktan çıkıp oyuna dönüşüyor.

Bebek Spa Sertifikası Nasıl Alınır?

Bebek spa merkezleri bu kadar yaygınlaşınca herkes bebek spa merkezi nasıl açılır sorusunu merak ediyor. Bebek spa merkezi açarak para kazanmak günümüzde çok yüksek miktarlarda para getirebiliyor. Henüz fazla yaygın olmaması nedeniyle bebek spa merkezlerindeki seans fiyatlarının oldukça fazla olduğu görülüyor. Bu nedenle de herkes bir bebek spa merkezi açmaya çalışıyor.

Bebek spa merkezi açmak için gerekli olan çeşitli belgeler mevcuttur. Bu belgeleri şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Vergi levhası
  • Belediyeden alınacak iş yeri açma ruhsatı
  • İş yeri için hijyen belgesi
  • Bebek masajı uzmanı için sertifika

Bu belgelere sahipseniz siz de bir bebek spa merkezi açabilirsiniz. Birçok kişi bebek spa merkezi açmanın oldukça zor olduğundan bahsetse de aslında görüldüğü üzere fazlaca bir belge talep edilmiyor. Bu belgeleri tamamladıktan sonra bebek spa merkezi açmak için herhangi bir sorun yoktur.

Baby Spa Kaç Yaşa Kadar?

Bebek spa merkezleri adı üzerinde yalnızca bebeklere hizmet veren bir işletmedir. Bu nedenle yalnızca 1 aylık ile 15 aylık bebeklerin baby spa merkezlerinde hizmet görebileceği anlamına gelir. Bebekler kimi zaman iki yaşlarına ulaşana kadar bebek spa merkezlerine getirilebilir. Ancak iki yaşın üstü artık bebeklikten çıkma çağı olup bebek spa merkezleri tarafından bu yaşın üstünde getirilen bebekler kabul edilmiyor. Bu nedenle bebek spa merkezi açmak isteyen kişilerin bu bilgiyi dikkate alarak işletmelerini kurmaları gerekiyor. İyi bir analiz yaparak o yaş aralığında ne kadar bebek olduğunu tespit edip işletmelerini ona göre açmaları önerilebilir.

Bazı havuzlarda 36 aya kadar olan bebekler de bu havuzlardan yararlanabiliyor. Ancak bunu için bu havuzların özel olarak hazırlanması gerekiyor. Bu yaştaki bebekler diğer bebeklerden daha büyük olduklarından dolayı bu bebeklere özel havuz hazırlanması gerekiyor. Genel olarak bu yaştaki bebekler bebek spa hizmetlerini pek tercih etmese de bazı durumlarda bu yaştaki bebeklerin getirildikleri oluyor.

Bebek spa merkezlerine bebeklerini getirecek kişiler bebeklerin temizliklerini yapmaları ve eğer ki hasta iseler bebeklerini spa merkezlerine getirmemeleri önerilir. Diğer bebeklerin de bu durumdan etkilenmemeleri için bu önemli bir durumdur. Bu durum zaten bebek spa işletmesi tarafından takip edilerek diğer bebeklerin bu durumdan etkilenmemeleri sağlanır. Bu nedenle bu durumlara dikkat eden kaliteli bir bebek spa işletmesini tercih etmek öneriliyor.

Bebek Spa Ne İşe Yarar?

Bebek spa dendiği zaman birçok kişi bunun ne anlama geldiğini merak ediyor. Bunun nedeni ülkemizde henüz bu konseptin bilinmemesi. Bu nedenle de bebek spa merkezi ne demek sorusunu cevaplamak gerekiyor.

Spa merkezi açmak isteyenler kişilerin merak ettiği konulardan bir tanesi ne tür hizmetler verecekleridir. Bebek SPA işletmeleri, bebekler için özel masaj ve hidroterapi servisi veren işletmelerdir. Genel olarak 0-12 aylık bebekler için servis veriliyor. Bebekler, 20-25 dakika boyunca bebek havuzunda su terapisi görüyorlar. Daha sonra ise bebeklerimizin izin verdiği süre boyunca 20 dakikaya dek masaj yapılabiliyor.

Bunun yanında 12-36 aylık bebekler de bu servislerden yararlanabilir. Ancak bu yaş aralığındaki bebeklerin yararlanabilmesi için havuzların farklı olması gerekir. Doğal olarak iki yaş aralığındaki bebeklerin boyları da farklı olacaktır. Bu nedenle havuz büyüklüğü ve düzeni fark edecektir.

Bebek SPA işletmelerine gelen bebekler ilk önce kendilerine uygun olan boyutlardaki hidroterapi havuzlarına getiriliyor. Kas ve motor gelişimleri kuvvetlendiren hareketlerin yapılması ile beraber uzman kişiler masajla gevşetme işlemi uyguluyor. Suyun sakinleştirici etkisinden faydalanılarak anne ile bebeğin daha sosyal olmasına olanak veriliyor.

Sık olarak kolik sancısı oluşan bebeklerde rutin olarak uygulanan bu masaj ile beraber ağrılar olabildiğince aza iniyor.

Bebeklerin gelişim aylarına uygun mayo giydirildikten sonra can simitleri ile jakuziye giriş yapmaları sağlanır. Suya alışmaları için hem de hareketlerini daha iyi anlamaları için yaklaşık 5 dakika bebekler kendi başlarına bırakılır.

Daha sonra havuz kademeli olarak çalışan duru su ile iyice temizlenip masaj kabinine getirilir. Sonra bebeklere özel malzemelerle kaliteli masaj uygulaması yapılır. Bu işlemlerin tamamına bebek spa deniyor.

Bebek Masajı Eğitmeni Nasıl Olunur?

En çok merak edilen sorulardan biri de bebek masajı eğitmeni nasıl olunacağıdır. Yalnızca işletme açarak para kazanmak için değil aynı zamanda bu bebek spa hizmetini vermenin de nasıl olacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu hizmet herkes tarafında yapılamaz, bunun nedeni hizmet alanı bebekler olduğundan dolayı çok hassas süreçler gerektiriyor olması. Bu nedenle bu hizmeti verecek kişiler tüm hijyen koşullarına dikkat etmesi gerekiyor.

Hijyen koşulları haricinde bebeklere zarar verecek herhangi bir eylemden de kaçınmaları gerekiyor. Bu nedenle bebek spa hizmetlerini vermek için uzman kişilerden eğitim almak gerekiyor. BU eğitim çeşitli kuruluşlar tarafından veriliyor. Bu kuruluşların kurslarına başvurarak eğitim almak mümkün oluyor. Ancak şu an için bu eğitim hizmetinin fiyatı oldukça yüksek. Bunun nedeni yalnızca çok az sayıda bebek spa eğitmeni olması. Yalnızca büyükşehirlerde bazı yerlerde mevcut olan kurs merkezlerinde bu eğitime ulaşmak mümkün.

Hem bebek spa uzmanı hem de işletmecisi olmak da mümkün. Bebek spa uzmanı olduktan sonra bebek spa işletmesi açarak para kazanmak da mümkün. Birçok kişinin de zaten bu şekilde işletmelerini açtıkları görülüyor.

Bebek spa işletmesi açmak aslında oldukça kolay. Çok fazla belge istenmiyor ve ayrıca çok kısıtlı bir alan bu işletmeyi açmak için yeterli oluyor. Bu nedenle bazı semtlerde çok hızlı bir şekilde bebek spa merkezlerinin açıldığını görebilirsiniz. Sizin de bebeğiniz varsa kaliteli bir bebek spa merkezinde bu deneyim nasıl olduğunu görebilirsiniz.

Bebek spa merkezlerinde verilen hizmetler her işletmeye göre değişir. Gidilmesi planlanan bebek spa merkezi hakkında daha önce neler yazılmış, kaç puan almış gibi durumlar kontrol edilmelidir. Bebeklerini götürecek çiftler bebek spa merkezlerinde mağdur olmamaları için bu gibi durumları kontrol etmeleri öneriliyor.

Siz de görüldüğü üzere birkaç basit belgeyi tamamlayarak bebek spa merkezi açabilirsiniz. Yalnızca birkaç belge hazırlayıp bir bebek spa uzmanı bulmak bu işletme için yeterlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.